Het batterij percentage van een (refurbished) iPhone - iApples

Het batterij percentage van een (refurbished) iPhone

Misschien wel het belangrijkste om te weten voor je een refurbished (refurbished? Wat is dat? Lees dat hier) iPhone koopt: hoe zit het met de batterij capaciteit van je refurbished iPhone? Als je al eens een iPhone hebt gehad, dan weet je waarschijnlijk al dat je een percentage kunt terugvinden onder: Instellingen >> Batterij >> Batterijconditie. Vind je daar een percentage boven de 80%? Gefeliciteerd, je batterij presteert nog optimaal!

Een batterij capaciteit tussen de 80% en 100%

Maar is 86% dan niet minder goed dan 100%? In theorie zou dit inderdaad minder goed moeten zijn. Want als je het letterlijk neemt, dan zou het betekenen dat 86% het nieuwe 100% is. Maar niets is minder waar. In de praktijk zit het volledig anders. Apple garandeert namelijk dat de iPhone batterij tussen de 80% en 100% optimale prestaties levert. Dat komt omdat Apple de batterijen met overcapaciteit ontwerpt, dus bij 100% gebruikt de batterij niet al het potentiële vermogen. En bij bijvoorbeeld 85% gebruikt het meer vermogen waardoor het uiteindelijk weer op dezelfde batterijduur neerkomt.

Een kanttekeningetje, over de jaren heen is de batterij van de iPhone steeds beter geworden. Qua batterijduur zal je dus met een iPhone 12 langer kunnen doen dan met bijvoorbeeld een iPhone 8. Voor elke iPhone die wij aanbieden geven wij ook eerlijk aan hoe lang de iPhone het volhoudt met een volle batterij. Klik daarvoor op de link (officiële Apple site) naar de volledige specificaties bij het desbetreffende model.

Wat kan ik verwachten bij iApples.nl?

Enfin, wat kan je verwachten van de batterij capaciteit van een refurbished iPhone bij iApples.nl? Wij garanderen een batterij percentage van minimaal 85%. Hierdoor zal de refurbished iPhone batterij technisch de optimale batterijduur hebben zoals een nieuwe iPhone, en dat ook voorlopig blijven doen.

Helaas is het een feit dat een batterij over tijd in prestaties afneemt, maar niet getreurd want tegen een scherp tarief kan je deze laten vervangen door iApples.nl. De kosten daarvoor verschillen per generatie. Maar daar hoef je je voorlopig geen zorgen over te maken!

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan onze shop!

iApples.nl | Origineel maar groener

Terug naar blog