Refurbished: de juiste keuze voor de planeet en voor jou - iApples

Refurbished: de juiste keuze voor de planeet en voor jou

Door refurbished te kopen bespaar je de planeet een hoop uitputting. Met de aankoop van een refurbished iPhone bespaar je al zo'n 77.000 liter water, dat is meer dan een gemiddeld mens drinkt gedurende hun hele leven. Deze hoeveelheid water wordt onder andere gebruikt om de materialen voor een nieuw toestel te delven. En dit is slechts het tipje van de sluier.

De wereldreis van iemand anders betalen

Probeer je ook eens in te beelden dat al die materialen verscheept, geproduceerd en in elkaar geschroefd moeten worden, om vervolgens nog in de warenhuizen, winkels en uiteindelijk jouw handen terecht te komen. Dat is een flinke hoeveelheid afstand die wordt afgelegd, terwijl een refurbished telefoon die reis al heeft gemaakt. Je bespaart dus een tripje rond de planeet (voor iemand anders) als je besluit om refurbished te kopen.

iPhone met geopende achterkant en zichtbare onderdelen

Photo by Tyler Lastovich on Unsplash

Refurbished v.s tweedehands

Dingen kopen die andere mensen eerder hebben gebruikt is niks nieuws. Mensen kopen al jaren meubels, auto's en kleding die eerder gebruikt zijn. Dit is niet alleen een manier om geld te besparen, maar ook om het product te vinden wat past bij jouw wensen. Misschien wil je wel helemaal niet het nieuwste van het nieuwste, omdat je toch nooit van plan was om de nieuwste features te gebruiken. Toch komen er ook vaak extra vragen naar voren met het aanschaffen van een tweedehands product.

Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een tweedehands auto, dan wil je enige zekerheid dat alles netjes werkt. Je bekijkt daarom de reparatiegeschiedenis van de auto, hoeveel kilometers ermee gereden zijn, zoekt naar roestplekjes, ga zo maar door.

Met een refurbished telefoon is dat werk allemaal al voor je gedaan. Bij iApples kan je erop vertrouwen dat het product in goede staat verkeert. Ook de batterij wordt gecheckt of deze van voldoende capaciteit is, zodat dat jij het product gerust de hele dag kan gebruiken. Wil je er meer over weten? Lees dan deze blogpost.

Nieuwe en oude iPhone modellen naast elkaar

Photo by Tron Le on Unsplash

Waarom refurbished Apple producten?

De producten van Apple worden vaak lang ondersteund met software updates. De telefoon is daardoor langer bestand tegen beveiligingsproblemen. Ook kan je vaak nog gebruik maken van nieuwe features in de updates. Bijvoorbeeld die van iOS 16, de meest recent uitgebrachte update voor de iPhone. Hiermee krijg je onder andere extra mogelijkheden om je home-screen aan te passen. Je kan er meer over lezen op de website van Apple.  

Wil je meer weten over het kopen van een refurbished Apple product? Stel je vragen gerust in de chat!

Auteur: Wessel de Reus

Terug naar blog